Fonás oktatás

A fonás egy nagyon régi technika, melyet először a fonal készítésére használtak majd később a Dél-afrikai emberek elkezdték alkalmazni a hajukon. Rájöttek, hogy így sokkal egyszerűbb hordani a hajukat és sokkal kezelhetőbb is.

Erős szálú és dús hajukat akár hónapokig is tudták fonva hordani, melyeket különböző elválasztási mintákkal dobtak föl.

Mára már világszerte ismert a fonás és annak a hordása. Tökéletes viselet eseményekre, hétköznapokra, télen, nyáron, lányoknak illetve fiúknak is. Számos híres videoklippekben és filmekben is visszaköszönnek a fonatos hajak. Nemcsak divatos, hanem a hordása is egyszerű, hiszen maga a fonott haj egyáltalán nem igényel törődést vagy csak minimálisat, ezáltal a „rohanó emberek” napjait is megkönnyíti. Napokig, hetekig vagy akár hónapokig is viselhető a fonat, ez függ a fonás fajtájától.

Díszítése egyszerű és sokoldalú, bármelyik fonásról legyen szó. A már korábban említett elválasztási technikákkal (hullám, cikk-cakk stb.) is fel lehet dobni, strassz kövekkel, csillámokkal, színes vagy természetes póthajakkal, plusz vékony tincsekkel és különböző hajékszerekkel.

Fonás oktatás árak:

  • Holland alaphajfonás póthajjal: 29.990 Ft
  • Holland hajfonás haladó: 15.000 Ft
  • Holland fonás alap + haladó: 39.990 Ft
  • Halszálka: 29.990 Ft
  • Afrofonás: 39.990 Ft
  • Twist braid: 39.990 Ft
  • Afro + Twist: 59.990 Ft
  • Holland + Afro vagy Twist: 64.990 Ft (2 napos képzés)
  • Holland + Afro + Twist: 89.990 Ft (2 napos képzés)
  • Műraszta: ajándék a 3 technikás képzés mellé

.

Holland alaphajfonás póthajjal  |  Afrofonás  |  Twist braid  |  Műraszta  |  Halszálka fonás

.

Holland alaphajfonás póthajjal

A holland hajfonás, más néven dutch braid egy nagyon elterjedt fonásfajta.

Alapja a rendes 3-as hajfonás, annyi különbséggel, hogy ennél a fajta technikánál nem fölfelé tesszük a tincseket, hanem a fonat alá, ezáltal fog kitüremkedni.

Sokféleképpen fel lehet dobni ezeket a fonatok is, például színes vagy saját hajszínű póthajakkal.

A póthajas holland fonás esetén, a megszokott fonási technika helyett egy másik fajtát használunk, mely segítségével, sokkal egyszerűbb belehelyezni a póthajat.

A póthajakat, úgymond „csak belefonjuk” a hajba, tehát semmiféle roncsoló anyagot nem használunk vagy eszközt, amivel a póthajat „hozzá rögzítjük” a hajhoz!

A fonás nem okoz károsodást a hajban!

Mielőtt a póthaj belekerül a hajba, meg kell „húzkodni” a tincseket. Ezáltal hosszabb tincset kapunk, illetve nem lecsapott végű lesz a haj, hanem szépen fokozatosan elvékonyodik.

Egy négy fonatos copfos hajba vagy egy 2 oldali 2 fonatosba átlagosan 1-2 csomag haj megy bele. Ez függ attól, hogy a vendég milyen vastag fonatokat kér illetve, hogy milyen hosszú hajat.

Ezek a hajak nem természetesek, hanem szintetikusak, ezért fontos, hogy figyelmeztessük, a vendéget nehogy allergiás legyen rá. Rengeteg színben és különböző hosszúságban lehet őket beszerezni.

Póthajas fonás elején figyeljünk arra, hogy az első kézcsere után tesszük bele kezdő tincset, ami a legvékonyabb legyen, és úgy vastagodhatnak a tincsek. Szépen fokozatosan kell beletenni tincsenként a hajakat, így érhetjük el az esztétikus látványt.

Olyan fonatoknál ahol nincs végig fonva a póthaj, érdemes a hőre formázható hajat venni, így a „lógó” póthaj részt kitudjuk hajszárítóval egyenesre szárítani, illetve „puhább” lesz a haj.

Vendéget tájékoztassuk arról, hogy mielőtt hozzánk érkezne, 1-2 nappal előtte mosson hajat és semmi olyan ápolót ne tegyen a hajára, amitől csúszna.

Fonásra használhatóak különböző olajak, kifejezetten fonásra kifejlesztett hajtejek, illetve zselék, majd a végén érdemes lelakkozni a hajat, így tartósabb lesz.

Holland fonatok körülbelül 1-3 hétig tartósak, de mindenkinél függ, hogy mennyire igényli a fejbőre a mosást.

Nem meglepő, ha 1-2 hetes holland fonatot kibontva több hajszál kerül majd a fésűbe, mint a napi fésülködésed után. IGEN ez egy normális folyamat, hiszen 1-2 hétig egyáltalán nem fésülködik az ember és a befont hajban a kihullani kívánó hajszálak nem tudnak kiesni. Ezek a szálak akkor jönnek ki, amikor ki lesz bontva a fonatot és megfésüljük a hajat!

Végig befont hajat nem kell ápolni, maximum a fonott végen megjelenő kiálló tincseket levágni.

Copfos haj esetén a copfot fésülni minden nap. Illetve pici hajolajjal bekenni, így nem lesz gubancos és szebb tartása lesz.

Tipp: Ha saját hajra több olajat teszel, jobban rásimul a póthajra, hiszen elnehezíti a hajat

Előfordulhat, hogy a fonat kezdőpontjaiban pici pirosodás jelenik meg, nem kell megijedni. Ez azért van, mert a fonat elején jobban húzódhat a haj! Kezelése Bepanthennel, vagy zsíros krémmel. Várni kell pár napot és elmúlik.

Hozott modell vagy babafej szükséges, minimum vállig érő hajjal!

A képzés ára: 29.990 Ft

Itt tudsz jelentkezni a képzésre

.

Afrofonás

Afrofonás az, amikor a haj tincsenként van befonva.

Többféleképpen lehet hordani, hiszen a tincsek nincsenek fixen a fejbőrhöz fonva, hanem szabadon vannak, így akár a felét vagy az egészet is fel lehet copfozni, vagy csak leengedve hordani.

Számos dísz van, amiket a tincsekre lehet tenni, így még feltűnőbb és csodálatosabb lesz a fonatunk.

Lehet póthajjal, illetve nélküle is fonni, viszont a póthaj nélküli afronak nem lesz olyan „dús hatása.

A póthajak nem természetesek, hanem szintetikusak, ezért fontos, hogy figyelmeztessük, a vendéget nehogy allergiás legyen rá. Rengeteg színben és különböző hosszúságban lehet őket beszerezni.

A póthajakat, úgymond „csak belefonjuk” a hajba, tehát semmiféle roncsoló anyagot nem használunk vagy eszközt, amivel a póthajat „hozzá rögzítjük” a hajhoz!

Mielőtt a póthaj belekerül a hajba, meg kell „húzkodni” a tincseket. Ezáltal hosszabb tincset kapunk, illetve nem lecsapott végű lesz a haj, hanem szépen fokozatosan elvékonyodik.

Miután az összes tincs felkerült, következik a tincsek tisztázása, ami annyit jelent, hogy a tincseket egyenként megtisztítjuk a kis kiálló póthajaktól (ollóval le kell vágni).

Fontos, hogy a vendég 1-2 nappal előtte mosson hajat és semmi olyan ápolót ne tegyen a hajára, amitől csúszna. Ne legyen zsíros a haj, mert úgy nagyon nehéz felhelyezni szorosan a póthajat, lecsúszhat.

Ennek az elkészítési ideje jóval több, mint a hollandé, hiszen tincsenként fonjuk végig a hajat.

Körülbelül 7-10 csomag haj használódik fel egy ilyen haj elkészítése során. Nagyon sok tényezőtől függ pl: a vendég milyen sűrűn és milyen vastagon kéri, egyes póthajakat félbe tudunk vágni, így ha rövidebb tincseket szeretne, elegendő fele annyi haj (4-4,5 csomag)

Előfordulhat, hogy pici pirosodás jelenik meg a homlok és a tarkó környékén. Nem kell megijedni, ez azért fordulhat elé, mert a fonatnál jobban húzódhat a haj!

Afro esetén jóval több haj kerül a fonatba, mint holland fonásnál, így az elején jobban terheli a fejbőrt, mindaddig, amíg hozzá nem szokik.

Kezelése Bepanthennel, vagy zsíros krémmel. Várni kell pár napot és elmúlik.

Hígított samponnal lehet mosni ilyen haj esetén a fejbőrt!

Átlagosan 2-3 hónapig bírja az afro haj, 3 hónap után már ajánlott szétszedni.

Nem meglepő, ha 2-3 hónapos fonatot kibontva több hajszál kerül majd a fésűbe, mint a napi fésülködés után. IGEN ez egy normális folyamat, hiszen 2-3 hónapig egyáltalán nem fésülködik az ember és a befont hajban a kihullani kívánó hajszálak nem tudnak kiesni. Ezek a szálak akkor jönnek ki, amikor ki lesz bontva a fonatot és megfésüljük a hajat.

Afro tincs lezárása több módon is megoldható:

– elgumizás

– tincs végének égetése (ehhez alkalmas haj esetén)

– twist technikával való lezárás, majd hőre formázható, haj esetén forró vízbe kell mártani a végig fonott és le twistelt tincseket. Nem lesznek merevek a tincsek és a forró víz hatására lezáródik a vége, így nem fog visszabomlani.

A képzés ára: 39.990 Ft

Itt tudsz jelentkezni a képzésre

.

Twist braid

Twist braid vagyis a csavart technika.

Nagyon látványos és új módszer. Twist hasonló az afrohoz, annyival tér el, hogy itt nem fonunk, hanem csavarjuk a hajat.

Elkészíthető póthajjal, illetve nélküle is. Twist kezdőpontjánál fontos, hogy szorosan illesszük hozzá a póthajat, ne legyen laza.

Maga a póthaj nem természetes, hanem szintetikus, ezért fontos, hogy figyelmeztessük, a vendéget nehogy allergiás legyen rá. Rengeteg színben és különböző hosszúságban lehet őket beszerezni.

Vendég haja 1-2 nappal előtte legyen megmosva, és ne tegyen rá semmi olyan ápolót, amitől csúszna.

Színes és természetes színű póthajakkal is elkészíthető.

Twist technika lezárása egyszerű, hiszen addig „twisteljük” a hajat ameddig csak lehet, így a tincs vékony vége összesodródik és nem fog visszabomlani (hőre formázható haj esetén a tincsek végeit forró vízbe kell mártani, így még jobban lezáródik a vége). Figyelni kell arra, hogy a tincs felhelyezése előtt a póthaj jól meglegyen „húzogatva” (felülről lefelé haladva a tincs vékonyodjon el), ezáltal lehet megfelelően eldolgozni a haj végeit.

Miután az összes tincs felkerült, következik a tincsek tisztázása, ami annyit jelent, hogy a tincseket egyenként megtisztítjuk a kis kiálló póthajaktól (ollóval le kell vágni).

Körülbelül 7-10 csomag haj használódik fel egy ilyen haj elkészítése során. Nagyon sok tényezőtől függ pl: a vendég milyen sűrűn és milyen vastagon kéri, egyes póthajakat félbe tudunk vágni, így ha rövidebb tincseket szeretne, elegendő fele annyi haj (4-4,5 csomag)

Előfordulhat, hogy pici pirosodás jelenik meg a homlok és a tarkó környékén. Nem kell megijedni, ez azért fordulhat elé, mert a twist tövénél jobban húzódhat a haj!

Twist estén jó pár csomag haj használódik el, így az elején jobban terheli a fejbőrt, mindaddig, amíg hozzá nem szokik.

Kezelése Bepanthennel, vagy zsíros krémmel. Várni kell pár napot és elmúlik

Hígított samponnal lehet mosni ilyen haj esetén a fejbőrt!

Átlagosan 2-3 hónapig bírja az twist haj, 3 hónap után már ajánlott szétszedni.

Nem meglepő, ha 2-3 hónap után kibontva több hajszál kerül majd a fésűbe, mint a mindennapi fésülködés után. IGEN ez egy normális folyamat, hiszen 2-3 hónapig egyáltalán nem fésülködik az ember és a betwistelt hajban a kihullani kívánó hajszálak nem tudnak kiesni. Ezek a szálak akkor jönnek ki, amikor ki lesz bontva és megfésüljük a hajat.

A képzés ára: 39.990 Ft

Itt tudsz jelentkezni a képzésre

.

Műraszta

Ahogy a neve is mutatja, nem igazi rasztáról van szó.

Műraszta esetén az előre elkészített vagy elkészíttetett raszta tincseket fonjuk hozzá az eredeti hajhoz, vagy szilikon gumi és gumis cérna segítségével rögzítjük hozzá.

Tökéletes választás annak, aki szeretne rasztát, viszont nem tudja eldönteni, hogy valóban akarja, vagy csak egy hirtelen fellángolás.

Egyáltalán nem roncsolja a hajat, hiszen nem végezzük el azt a folyamatot, amit, azt eredeti raszta során elvégeznek.

Műraszta lehet egy vagy 2 ágas, ezt a vendég dönti el, hogy melyiket szeretné.

Maga a raszta tincs nagyon könnyű, így nem terheli úgy a hajat.

Női és férfi, rövid illetve hosszabb hajnál is alkalmazható. Felhelyezése már egészen rövid hajon is lehetséges.

Körülbelül 1-2 hónapig marad benne a hajban.

Leszedés után nem meglepő, ha több hajszál kerül majd a fésűbe, mint a mindennapi fésülködés után. IGEN ez egy normális folyamat, hiszen 1-2 hónapig egyáltalán nem fésülködik az ember és a befont hajban a kihullani kívánó hajszálak nem tudnak kiesni. Ezek a szálak akkor jönnek ki, amikor ki lesz bontva a fonat és megfésüljük a hajat.

Mosása hígított samponnal lehetséges.

A képzés ára: ajándék a 3 technikás képzés mellé

.

Halszálka fonás

A képzés ára: 29.990 Ft

.

Itt tudsz jelentkezni a képzésekre:

 

Jelentkezéseddel elfogadod a feltételeket >>> Szerződési Feltételek & Adatvédelem

Mint jelentkező a fenti checkbox bepipálásával – az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján – hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással.

Szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. cookie-kat használ, kérem engedélyezze. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás