Afrofonás

Afrofonás az, amikor a haj tincsenként van befonva.

Többféleképpen lehet hordani, hiszen a tincsek nincsenek fixen a fejbőrhöz fonva, hanem szabadon vannak, így akár a felét vagy az egészet is fel lehet copfozni, vagy csak leengedve hordani.

Számos dísz van, amiket a tincsekre lehet tenni, így még feltűnőbb és csodálatosabb lesz a fonatunk.

Lehet póthajjal, illetve nélküle is fonni, viszont a póthaj nélküli afronak nem lesz olyan „dús hatása.

A póthajak nem természetesek, hanem szintetikusak, ezért fontos, hogy figyelmeztessük, a vendéget nehogy allergiás legyen rá. Rengeteg színben és különböző hosszúságban lehet őket beszerezni.

A póthajakat, úgymond „csak belefonjuk” a hajba, tehát semmiféle roncsoló anyagot nem használunk vagy eszközt, amivel a póthajat „hozzá rögzítjük” a hajhoz!

Mielőtt a póthaj belekerül a hajba, meg kell „húzkodni” a tincseket. Ezáltal hosszabb tincset kapunk, illetve nem lecsapott végű lesz a haj, hanem szépen fokozatosan elvékonyodik.

Miután az összes tincs felkerült, következik a tincsek tisztázása, ami annyit jelent, hogy a tincseket egyenként megtisztítjuk a kis kiálló póthajaktól (ollóval le kell vágni).

Fontos, hogy a vendég 1-2 nappal előtte mosson hajat és semmi olyan ápolót ne tegyen a hajára, amitől csúszna. Ne legyen zsíros a haj, mert úgy nagyon nehéz felhelyezni szorosan a póthajat, lecsúszhat.

Ennek az elkészítési ideje jóval több, mint a hollandé, hiszen tincsenként fonjuk végig a hajat.

Körülbelül 7-10 csomag haj használódik fel egy ilyen haj elkészítése során. Nagyon sok tényezőtől függ pl: a vendég milyen sűrűn és milyen vastagon kéri, egyes póthajakat félbe tudunk vágni, így ha rövidebb tincseket szeretne, elegendő fele annyi haj (4-4,5 csomag)

Előfordulhat, hogy pici pirosodás jelenik meg a homlok és a tarkó környékén. Nem kell megijedni, ez azért fordulhat elé, mert a fonatnál jobban húzódhat a haj!

Afro esetén jóval több haj kerül a fonatba, mint holland fonásnál, így az elején jobban terheli a fejbőrt, mindaddig, amíg hozzá nem szokik.

Kezelése Bepanthennel, vagy zsíros krémmel. Várni kell pár napot és elmúlik.

Hígított samponnal lehet mosni ilyen haj esetén a fejbőrt!

Átlagosan 2-3 hónapig bírja az afro haj, 3 hónap után már ajánlott szétszedni.

Nem meglepő, ha 2-3 hónapos fonatot kibontva több hajszál kerül majd a fésűbe, mint a napi fésülködés után. IGEN ez egy normális folyamat, hiszen 2-3 hónapig egyáltalán nem fésülködik az ember és a befont hajban a kihullani kívánó hajszálak nem tudnak kiesni. Ezek a szálak akkor jönnek ki, amikor ki lesz bontva a fonatot és megfésüljük a hajat.

Afro tincs lezárása több módon is megoldható:

– elgumizás

– tincs végének égetése (ehhez alkalmas haj esetén)

– twist technikával való lezárás, majd hőre formázható, haj esetén forró vízbe kell mártani a végig fonott és le twistelt tincseket. Nem lesznek merevek a tincsek és a forró víz hatására lezáródik a vége, így nem fog visszabomlani.

A képzés ára: 44.990 Ft

Itt tudsz jelentkezni az afrofonás oktatásra: