Holland alaphajfonás póthajjal

A holland hajfonás, más néven dutch braid egy nagyon elterjedt fonásfajta.

Alapja a rendes 3-as hajfonás, annyi különbséggel, hogy ennél a fajta technikánál nem fölfelé tesszük a tincseket, hanem a fonat alá, ezáltal fog kitüremkedni.

Sokféleképpen fel lehet dobni ezeket a fonatok is, például színes vagy saját hajszínű póthajakkal.

A póthajas holland fonás esetén, a megszokott fonási technika helyett egy másik fajtát használunk, mely segítségével, sokkal egyszerűbb belehelyezni a póthajat.

2-oldali-holland-fonas

A póthajakat, úgymond „csak belefonjuk” a hajba, tehát semmiféle roncsoló anyagot nem használunk vagy eszközt, amivel a póthajat „hozzá rögzítjük” a hajhoz!

A fonás nem okoz károsodást a hajban!

Mielőtt a póthaj belekerül a hajba, meg kell „húzkodni” a tincseket. Ezáltal hosszabb tincset kapunk, illetve nem lecsapott végű lesz a haj, hanem szépen fokozatosan elvékonyodik.

Egy négy fonatos copfos hajba vagy egy 2 oldali 2 fonatosba átlagosan 1-2 csomag haj megy bele. Ez függ attól, hogy a vendég milyen vastag fonatokat kér illetve, hogy milyen hosszú hajat.

Ezek a hajak nem természetesek, hanem szintetikusak, ezért fontos, hogy figyelmeztessük, a vendéget nehogy allergiás legyen rá. Rengeteg színben és különböző hosszúságban lehet őket beszerezni.

Póthajas fonás elején figyeljünk arra, hogy az első kézcsere után tesszük bele kezdő tincset, ami a legvékonyabb legyen, és úgy vastagodhatnak a tincsek. Szépen fokozatosan kell beletenni tincsenként a hajakat, így érhetjük el az esztétikus látványt.

Olyan fonatoknál ahol nincs végig fonva a póthaj, érdemes a hőre formázható hajat venni, így a „lógó” póthaj részt kitudjuk hajszárítóval egyenesre szárítani, illetve „puhább” lesz a haj.

Vendéget tájékoztassuk arról, hogy mielőtt hozzánk érkezne, 1-2 nappal előtte mosson hajat és semmi olyan ápolót ne tegyen a hajára, amitől csúszna.

Fonásra használhatóak különböző olajak, kifejezetten fonásra kifejlesztett hajtejek, illetve zselék, majd a végén érdemes lelakkozni a hajat, így tartósabb lesz.

Holland fonatok körülbelül 1-3 hétig tartósak, de mindenkinél függ, hogy mennyire igényli a fejbőre a mosást.

Nem meglepő, ha 1-2 hetes holland fonatot kibontva több hajszál kerül majd a fésűbe, mint a napi fésülködésed után. IGEN ez egy normális folyamat, hiszen 1-2 hétig egyáltalán nem fésülködik az ember és a befont hajban a kihullani kívánó hajszálak nem tudnak kiesni. Ezek a szálak akkor jönnek ki, amikor ki lesz bontva a fonatot és megfésüljük a hajat!

Végig befont hajat nem kell ápolni, maximum a fonott végen megjelenő kiálló tincseket levágni.

Copfos haj esetén a copfot fésülni minden nap. Illetve pici hajolajjal bekenni, így nem lesz gubancos és szebb tartása lesz.

Tipp: Ha saját hajra több olajat teszel, jobban rásimul a póthajra, hiszen elnehezíti a hajat

Előfordulhat, hogy a fonat kezdőpontjaiban pici pirosodás jelenik meg, nem kell megijedni. Ez azért van, mert a fonat elején jobban húzódhat a haj! Kezelése Bepanthennel, vagy zsíros krémmel. Várni kell pár napot és elmúlik.

Hozhatsz modellt, de biztosítunk babafejet a képzés idejére.

A képzés ára: 39.990 Ft

Itt tudsz jelentkezni a fonás képzésre: