Balayage & Ombre

Balayage

Amikor a hajat melírozzák, és ombre módszerrel festik, a festékkel bekent tincsekhez többnyire fóliacsíkokat használnak. Ez az, ami a balayage esetében hiányzik, és ami a végeredményt sokkal természetesebbé teszi. Balayage festésnél a kezünkbe vesszük a tincseket és ecsettel visszük fel a festéket. Ezzel a technikával szabályozni tudjuk a hajfesték mennyiségét, így a végső look is sokkal naturálisabb lesz majd, mint az ombre esetében. Mondhatnánk, hogy szabadkézi technika, mert tulajdonképpen az is.

A balayage hajfestéssel (francia szó, magyarul sepregetést jelent) sötét és világos tincseid fokozatosan váltják egymást a fejtetőtől a hajvégekig, sokféle árnyalat játékával jutalmazva meg frizurát. Nevét onnan kapta, hogy a fodrász szabad kézzel, „sepregető mozdulatokkal” viszi fel az új színt. Az ombrénál finomabb, lágyabb színátmenetek kerülnek a hajba, ehhez a “söprögetés” mellett az is hozzájárul, hogy 2-3 színnel, illetve ezek több árnyalatával dolgoznak a profik.

.

balayage-3

.

Ombre

Az “ombré” kifejezés önmagában egy francia melléknév, magyarul annyit jelent, hogy árnyalt. Mindennapok szintjén több különböző ágazatban használják az ombre/ombré szót, a hajvilágban például azért, mert ennek a hajfestési technikának a segítségével a haj töve és vége között több árnyalatnyi különbség van, tehát színátmenet jön létre.

Lényege, hogy a hajad színe a hajvég felé világosodik, mígnem a végül egészen más árnyalatú lesz, mint a fejtetőn. Magyarán: ha ombret kérnek Nálad, akkor lenőtt hatású trendi hajjal távozik a vendéged.

.

ombre-1

(Fotó: thefashionweeks.com)

.

Mi vár rád a képzésen?

  • 10:00-12:00 elmélet: haj szín változtatás, színkör elemzése, szőkítő helyes használata, beletekintünk, az adszorbcio és a reflexio hogyan hat a hajfestésre
  • 12:00-13:00 ebédszünet, frissítő
  • 13:00-17:00 gyakorlat: oktatás hozott modellen vagy babafejen, workshop szerűen dolgozunk így segítve a tökéletes munka eredményét, lépésről-lépésre.

Fodrászoknak és fodrász tanulóknak! 1 napos képzésünkön megtanulhatjátok a lágy színátmenetet tincsről-tincsre és az eszközök helyes használatát!

.

A képzés elvégzéséhez fodrász előképzettség és festés alapismeretek szükségesek!

.

A képzés helye: Érd

A képzés ára: 49.990 Ft

Itt tudsz jelentkezni a képzésre:

A pontos dátumot telefonon vagy e-mailben egyeztetjük.
Scroll to Top