Fonás oktatás

A fonás egy nagyon régi technika, melyet először a fonal készítésére használtak majd később a Dél-afrikai emberek elkezdték alkalmazni a hajukon. Rájöttek, hogy így sokkal egyszerűbb hordani a hajukat és sokkal kezelhetőbb is.

Erős szálú és dús hajukat akár hónapokig is tudták fonva hordani, melyeket különböző elválasztási mintákkal dobtak föl.

Mára már világszerte ismert a fonás és annak a hordása. Tökéletes viselet eseményekre, hétköznapokra, télen, nyáron, lányoknak illetve fiúknak is. Számos híres videoklippekben és filmekben is visszaköszönnek a fonatos hajak. Nemcsak divatos, hanem a hordása is egyszerű, hiszen maga a fonott haj egyáltalán nem igényel törődést vagy csak minimálisat, ezáltal a „rohanó emberek” napjait is megkönnyíti. Napokig, hetekig vagy akár hónapokig is viselhető a fonat, ez függ a fonás fajtájától.

Díszítése egyszerű és sokoldalú, bármelyik fonásról legyen szó. A már korábban említett elválasztási technikákkal (hullám, cikk-cakk stb.) is fel lehet dobni, strassz kövekkel, csillámokkal, színes vagy természetes póthajakkal, plusz vékony tincsekkel és különböző hajékszerekkel.

Fonás oktatás árak:

 • Holland alaphajfonás póthajjal: 29.990 Ft
 • Holland hajfonás haladó: 39.990 Ft  (alapképzés után végezhető)
 • Holland alaphajfonás póthajjal + haladó: 64.990 Ft
 • Alkalmi fonások (10 féle fonási technika): 39.990 Ft
 • Afrofonás: 39.990 Ft
 • Twist braid: 39.990 Ft
 • Afro + Twist: 59.990 Ft
 • Holland + Afro vagy Twist: 64.990 Ft (2 napos képzés)
 • Holland + Afro + Twist: 89.990 Ft (2 napos képzés)

.

Holland alap póthajjal  |  Afrofonás  |  Twist braid  |  Alkalmi fonások

.

Holland alaphajfonás póthajjal

A holland hajfonás, más néven dutch braid egy nagyon elterjedt fonásfajta.

Alapja a rendes 3-as hajfonás, annyi különbséggel, hogy ennél a fajta technikánál nem fölfelé tesszük a tincseket, hanem a fonat alá, ezáltal fog kitüremkedni.

Sokféleképpen fel lehet dobni ezeket a fonatok is, például színes vagy saját hajszínű póthajakkal.

A póthajas holland fonás esetén, a megszokott fonási technika helyett egy másik fajtát használunk, mely segítségével, sokkal egyszerűbb belehelyezni a póthajat.

A póthajakat, úgymond „csak belefonjuk” a hajba, tehát semmiféle roncsoló anyagot nem használunk vagy eszközt, amivel a póthajat „hozzá rögzítjük” a hajhoz!

A fonás nem okoz károsodást a hajban!

Mielőtt a póthaj belekerül a hajba, meg kell „húzkodni” a tincseket. Ezáltal hosszabb tincset kapunk, illetve nem lecsapott végű lesz a haj, hanem szépen fokozatosan elvékonyodik.

Egy négy fonatos copfos hajba vagy egy 2 oldali 2 fonatosba átlagosan 1-2 csomag haj megy bele. Ez függ attól, hogy a vendég milyen vastag fonatokat kér illetve, hogy milyen hosszú hajat.

Ezek a hajak nem természetesek, hanem szintetikusak, ezért fontos, hogy figyelmeztessük, a vendéget nehogy allergiás legyen rá. Rengeteg színben és különböző hosszúságban lehet őket beszerezni.

Póthajas fonás elején figyeljünk arra, hogy az első kézcsere után tesszük bele kezdő tincset, ami a legvékonyabb legyen, és úgy vastagodhatnak a tincsek. Szépen fokozatosan kell beletenni tincsenként a hajakat, így érhetjük el az esztétikus látványt.

Olyan fonatoknál ahol nincs végig fonva a póthaj, érdemes a hőre formázható hajat venni, így a „lógó” póthaj részt kitudjuk hajszárítóval egyenesre szárítani, illetve „puhább” lesz a haj.

Vendéget tájékoztassuk arról, hogy mielőtt hozzánk érkezne, 1-2 nappal előtte mosson hajat és semmi olyan ápolót ne tegyen a hajára, amitől csúszna.

Fonásra használhatóak különböző olajak, kifejezetten fonásra kifejlesztett hajtejek, illetve zselék, majd a végén érdemes lelakkozni a hajat, így tartósabb lesz.

Holland fonatok körülbelül 1-3 hétig tartósak, de mindenkinél függ, hogy mennyire igényli a fejbőre a mosást.

Nem meglepő, ha 1-2 hetes holland fonatot kibontva több hajszál kerül majd a fésűbe, mint a napi fésülködésed után. IGEN ez egy normális folyamat, hiszen 1-2 hétig egyáltalán nem fésülködik az ember és a befont hajban a kihullani kívánó hajszálak nem tudnak kiesni. Ezek a szálak akkor jönnek ki, amikor ki lesz bontva a fonatot és megfésüljük a hajat!

Végig befont hajat nem kell ápolni, maximum a fonott végen megjelenő kiálló tincseket levágni.

Copfos haj esetén a copfot fésülni minden nap. Illetve pici hajolajjal bekenni, így nem lesz gubancos és szebb tartása lesz.

Tipp: Ha saját hajra több olajat teszel, jobban rásimul a póthajra, hiszen elnehezíti a hajat

Előfordulhat, hogy a fonat kezdőpontjaiban pici pirosodás jelenik meg, nem kell megijedni. Ez azért van, mert a fonat elején jobban húzódhat a haj! Kezelése Bepanthennel, vagy zsíros krémmel. Várni kell pár napot és elmúlik.

Hozott modell vagy babafej szükséges, minimum vállig érő hajjal!

A képzés ára: 29.990 Ft

Itt tudsz jelentkezni a képzésre

.

Afrofonás

Afrofonás az, amikor a haj tincsenként van befonva.

Többféleképpen lehet hordani, hiszen a tincsek nincsenek fixen a fejbőrhöz fonva, hanem szabadon vannak, így akár a felét vagy az egészet is fel lehet copfozni, vagy csak leengedve hordani.

Számos dísz van, amiket a tincsekre lehet tenni, így még feltűnőbb és csodálatosabb lesz a fonatunk.

Lehet póthajjal, illetve nélküle is fonni, viszont a póthaj nélküli afronak nem lesz olyan „dús hatása.

A póthajak nem természetesek, hanem szintetikusak, ezért fontos, hogy figyelmeztessük, a vendéget nehogy allergiás legyen rá. Rengeteg színben és különböző hosszúságban lehet őket beszerezni.

A póthajakat, úgymond „csak belefonjuk” a hajba, tehát semmiféle roncsoló anyagot nem használunk vagy eszközt, amivel a póthajat „hozzá rögzítjük” a hajhoz!

Mielőtt a póthaj belekerül a hajba, meg kell „húzkodni” a tincseket. Ezáltal hosszabb tincset kapunk, illetve nem lecsapott végű lesz a haj, hanem szépen fokozatosan elvékonyodik.

Miután az összes tincs felkerült, következik a tincsek tisztázása, ami annyit jelent, hogy a tincseket egyenként megtisztítjuk a kis kiálló póthajaktól (ollóval le kell vágni).

Fontos, hogy a vendég 1-2 nappal előtte mosson hajat és semmi olyan ápolót ne tegyen a hajára, amitől csúszna. Ne legyen zsíros a haj, mert úgy nagyon nehéz felhelyezni szorosan a póthajat, lecsúszhat.

Ennek az elkészítési ideje jóval több, mint a hollandé, hiszen tincsenként fonjuk végig a hajat.

Körülbelül 7-10 csomag haj használódik fel egy ilyen haj elkészítése során. Nagyon sok tényezőtől függ pl: a vendég milyen sűrűn és milyen vastagon kéri, egyes póthajakat félbe tudunk vágni, így ha rövidebb tincseket szeretne, elegendő fele annyi haj (4-4,5 csomag)

Előfordulhat, hogy pici pirosodás jelenik meg a homlok és a tarkó környékén. Nem kell megijedni, ez azért fordulhat elé, mert a fonatnál jobban húzódhat a haj!

Afro esetén jóval több haj kerül a fonatba, mint holland fonásnál, így az elején jobban terheli a fejbőrt, mindaddig, amíg hozzá nem szokik.

Kezelése Bepanthennel, vagy zsíros krémmel. Várni kell pár napot és elmúlik.

Hígított samponnal lehet mosni ilyen haj esetén a fejbőrt!

Átlagosan 2-3 hónapig bírja az afro haj, 3 hónap után már ajánlott szétszedni.

Nem meglepő, ha 2-3 hónapos fonatot kibontva több hajszál kerül majd a fésűbe, mint a napi fésülködés után. IGEN ez egy normális folyamat, hiszen 2-3 hónapig egyáltalán nem fésülködik az ember és a befont hajban a kihullani kívánó hajszálak nem tudnak kiesni. Ezek a szálak akkor jönnek ki, amikor ki lesz bontva a fonatot és megfésüljük a hajat.

Afro tincs lezárása több módon is megoldható:

– elgumizás

– tincs végének égetése (ehhez alkalmas haj esetén)

– twist technikával való lezárás, majd hőre formázható, haj esetén forró vízbe kell mártani a végig fonott és le twistelt tincseket. Nem lesznek merevek a tincsek és a forró víz hatására lezáródik a vége, így nem fog visszabomlani.

A képzés ára: 39.990 Ft

Itt tudsz jelentkezni a képzésre

.

Twist braid

Twist braid vagyis a csavart technika.

Nagyon látványos és új módszer. Twist hasonló az afrohoz, annyival tér el, hogy itt nem fonunk, hanem csavarjuk a hajat.

Elkészíthető póthajjal, illetve nélküle is. Twist kezdőpontjánál fontos, hogy szorosan illesszük hozzá a póthajat, ne legyen laza.

Maga a póthaj nem természetes, hanem szintetikus, ezért fontos, hogy figyelmeztessük, a vendéget nehogy allergiás legyen rá. Rengeteg színben és különböző hosszúságban lehet őket beszerezni.

Vendég haja 1-2 nappal előtte legyen megmosva, és ne tegyen rá semmi olyan ápolót, amitől csúszna.

Színes és természetes színű póthajakkal is elkészíthető.

Twist technika lezárása egyszerű, hiszen addig „twisteljük” a hajat ameddig csak lehet, így a tincs vékony vége összesodródik és nem fog visszabomlani (hőre formázható haj esetén a tincsek végeit forró vízbe kell mártani, így még jobban lezáródik a vége). Figyelni kell arra, hogy a tincs felhelyezése előtt a póthaj jól meglegyen „húzogatva” (felülről lefelé haladva a tincs vékonyodjon el), ezáltal lehet megfelelően eldolgozni a haj végeit.

Miután az összes tincs felkerült, következik a tincsek tisztázása, ami annyit jelent, hogy a tincseket egyenként megtisztítjuk a kis kiálló póthajaktól (ollóval le kell vágni).

Körülbelül 7-10 csomag haj használódik fel egy ilyen haj elkészítése során. Nagyon sok tényezőtől függ pl: a vendég milyen sűrűn és milyen vastagon kéri, egyes póthajakat félbe tudunk vágni, így ha rövidebb tincseket szeretne, elegendő fele annyi haj (4-4,5 csomag)

Előfordulhat, hogy pici pirosodás jelenik meg a homlok és a tarkó környékén. Nem kell megijedni, ez azért fordulhat elé, mert a twist tövénél jobban húzódhat a haj!

Twist estén jó pár csomag haj használódik el, így az elején jobban terheli a fejbőrt, mindaddig, amíg hozzá nem szokik.

Kezelése Bepanthennel, vagy zsíros krémmel. Várni kell pár napot és elmúlik

Hígított samponnal lehet mosni ilyen haj esetén a fejbőrt!

Átlagosan 2-3 hónapig bírja az twist haj, 3 hónap után már ajánlott szétszedni.

Nem meglepő, ha 2-3 hónap után kibontva több hajszál kerül majd a fésűbe, mint a mindennapi fésülködés után. IGEN ez egy normális folyamat, hiszen 2-3 hónapig egyáltalán nem fésülködik az ember és a betwistelt hajban a kihullani kívánó hajszálak nem tudnak kiesni. Ezek a szálak akkor jönnek ki, amikor ki lesz bontva és megfésüljük a hajat.

A képzés ára: 39.990 Ft

Itt tudsz jelentkezni a képzésre

.

Alkalmi fonások

fonas-oktatas2

 

10 féle fonási technika:

 • halszálka
 • kosár
 • sárkány
 • hajráf
 • parketta
 • masni
 • koszorú
 • koszorú fonás hajfánkkal
 • virág
 • szívecske

A képzés ára: 39.990 Ft

.

Itt tudsz jelentkezni a képzésekre:

Jelentkezéseddel elfogadod a feltételeket >>> Szerződési Feltételek & Adatvédelem

Mint jelentkező a fenti checkbox bepipálásával – az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján – hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással.

Szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. cookie-kat használ, kérem engedélyezze. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás